Kontakt Flappe öffnen
Општествена одговорност

Програма за спонзорство на деца во Азија

Во 2006 година, ја започнавме нашата „Програма за спонзорство на деца“ во Азија. Општиот концепт е дека секоја филијала во азиско-пацифичкиот регион соработува со различни организации за поддршка на детски спонзорства во земјите каде што cargo-partner има филијали.

Од почетокот на оваа програма, нашите локални ограноци почнаа да дејствуваат поддржувајќи бројни цели во нивните области. На пример, локалниот огранок во Тајван работи со World Vision International додека филијалите во Кина, Хонг Конг, Тајланд, Виетнам и Малезија соработуваат со локални иницијативи за деца во итни ситуации.

Минати и тековни проекти

  • Стипендии за сирачиња во Виетнам
  • Помош за загрозените деца и луѓето кои се опоравуваат од КОВИД-19 во Тајланд
  • Донации на училишен прибор, кревети и клупи за основното училиште Dazhai во Џинпинг, Кина