Kontakt Flappe öffnen
Компанија

Давател на комплетни инфологистички услуги

Карго-партнер е приватна инфологистичка транспортна компанија која нуди сеопфатно портфолио на услуги за авионски, поморски, патен транспорт и складирање, со посебна експертиза во областа на информациската технологија и оптимизација на ланецот за снабдување.

Нашите тимови ви се на располагање во 140* канцеларии во 40* земји низ целиот свет за да создадат брзи и ефикасни решенија прилагодени на вашите потреби.

* Од 2020 година.

Клучни податоци 2021

ПрофилМеѓународен давател на инфологистички услуги кој работи во целиот свет и има седиште во Виена, Австрија.
Основана1983
Chairman, CEOMag. Stefan Krauter
Вработени4,000
МрежаСопствена мрежа на Карго-партнер во Западна, Источна и Централна Европа, Североисточна Азија, Југоисточна Азија, Океанија, индиски потконтинент и Северна Америка.

 

Нашиот корпоративен филм

Погледнете го корпоративното видео во кое нашите транспортни и логистички услуги се претставени на глобално ниво. Запознајте ја нашата единствена корпоративна филозофија и дознајте што подразбираме кога велиме: „Го сфаќаме лично“!

1215000

Вкупен број на пратки
285000

Магацин m²
EUR 2250 mil.

Промет (неконсолидиран)

Сертификати

 • ISO 9001* и ISO 14001*
 • ISO Pharma*
 • IFS* – Меѓународен стандард за храна
 • GDP* – Добра дистрибутивна пракса
 • NMFTA – SCAC Сертификат
 • HQ SEA CTLT – Сертификат за верификација
 • QEP – Квалификуван еколошки давател на услуги Envirotainer)
 • AEO*

* во одделни земјиs

Членство

 • ФИАТА (FIATA) – Меѓународна федерација на шпедитерски асоцијации
 • ИАТА (IATA) – Меѓународна асоцијација за воздушен превоз
 • ИЛН (ILN) – Меѓународна логистичка мрежа
239400 t

Авионски транспорт
318000 TEU

Поморски транспорт
1309000 t

Патен транспорт

Мисија и визија

Се обидуваме да станеме најдобар давател на информациски логистички услуги во светот, следејќи ја својата страст кон иновациите. Визијата ја манифестираме постапувајќи како вистински интегриран партнер во ланците на снабдување на нашите клиенти за да  можеме трајно да го подобриме квалитетот на процесот во целиот процес. 

Визија

Карго-партнер е најдобар во класата во решавање на глобалните логистички предизвици на нашите клиенти.

Ние придонесуваме во синџирите на снабдување на нашите клиенти со тоа што настапуваме како стратешки партнер за транспорт кој создава решенија за синџирот на снабдување специфични за клиентите. Клиентите имаат корист од нашите модели за оптимизација на трошоците, софистицираните дигитални процеси и цврстите врски со превозникот.

Ние живееме според нашето основно мото „ние го сфаќаме тоа лично“, кое вклучува создавање успех според нашите мота „страст за извонредност“ и „подобри од другите“. Познати сме по нашето силно чувство за општествена и еколошка одговорност, што нè тера да придонесеме за подобра иднина за сите нас.

Нашите клиенти и партнери во услугата ја чувствуваат разликата во работата со нас. Нашите колеги се горди што се членови на семејството на Карго-партнер.

Мисија

До 2025 година Карго-партнер ќе стане компанија со обрт од 2 милијарди евра и 20 врвни даватели на услуги за транспорт и логистика во светот.

Карго-партнер управува со беспрекорна светска мрежа на сопствени канцеларии и агенти со кои има воспоставено блиска соработка.

Ние сме експерти за длабоко интегрирани решенија од синџирот на снабдување од крај до крај, транспорт, царинење, логистика на договори, дистрибуција и информативни услуги. Нашиот раст е изграден врз основа на нашите применети вредности, нашата позната компетентност и нашиот активен деловен развој.
 

Дигитална мисија

Нашите дигитални решенија ни овозможуваат да испорачаме економични општи товари и услуги специфични за индустријата и може да бидат длабоко интегрирани и прилагодени по желба. Лесни се за користење, лесни за учење и лесни за поврзување.

СПОТ, нашата платформа за видливост и соработка, ги опслужува сите потреби на нашите клиенти во врска со нашите логистички услуги, а, исто така, соодветно ги поддржува нивните односи со нивните добавувачи и клиенти.
Додека платформата СПОТ е основа на нашите сопствени транспортни услуги, сè  повеќе клиенти претпочитаат да работат директно на СПОТ или да ја поврзуваат со нивните системи.

СПОТ воркс (SPOTworx), неутралната ИТ-компанија на нашата групација, им овозможува на клиентите да користат СПОТ и дополнителните алатки за управување со синџирот на снабдување за нивна соработка со другите логистички провајдери.

Историја

Компанијата специјализирана за авиотранспорт е основана во 1983 година во Виена и наскоро започнавме проширување на други пазари, воведовме нови типови/видови транспорт и направивме значајни чекори во информациската технологија и во одржливите логистички

Карго-партнер е составен дел од меѓународната транспортна индустрија повеќе од три децении.

Дознајте повеќе

Вредности

Нашата корпоративна филозофија се заснова на човечките вредности, насоченост кон учинокот и активното партнерство. 
 

Ние го сфаќаме тоа лично

Нашето мото „ние го сфаќаме тоа лично“ ја опишува нашата желба да создаваме успех за нашата компанија, нашите вработени и нашите клиенти, да живееме со силни вредности, победувајќи со тимскиот дух и правејќи дополнителни чекори за нашите деловни партнери.

 

Страст за извонредност

„Страста за извонредност“ ја претставува нашата решеност да обезбедиме најдобра услуга со нашите висококвалификувани и мотивирани вработени, најсовремени ИТ-системи, како и постојано подобрување на процесите, компетенциите и индустриското знаење.

 

Подобри од другите 

„Подобри од другите“ е она што нашите клиенти го кажуваат за нас. Работиме напорно за да ја добиеме оваа привилегија, да бидеме доверлив и интегриран дел од синџирите на снабдување на нашите клиенти, да ги надминуваме нивните очекувања и секогаш да бидеме еден чекор пред нашите конкуренти.

Contact

Please note that as a business-to-business service provider, we do not handle personal belongings or any private shipments.

* required field