Profil kompanije

Kompanija

Pružamo zračni, morski, kopneni prevoz, skladištenje i rješenja u cijelom lancu snabdijevanja za širok raspon industrija  širom svijeta.

Naš fokus na osiguranje kvalitete i održivi napredak omogućuje nam pružiti brza i učinkovita  rješenja i osigurati dugoročni uspjeh naše tvrtke, naših klijenata, zaposlenika, i naše industrije. Naše kontinuirano poboljšanje procesa temelji se na našoj strasti ka izvrsnosti i našem čvrstom uvjerenju u ekonomsku,ekološku  i socijalnu  održivost.  Mi smo u potpunosti integrisan sistem sa IT sistemima koji upravljaju  vrhunske tehnologije, putem mreže sa preko 130 vlastitih ureda i usko povezanim špediterima i  prevoznicima, organima vlasti i pružaocima usluga.

Ključne činjenice 2017

ProfilInternacionalni Info-Logistics Service Provider koji posluje širom svijeta sa sjedištem u Beču, Austrija
Osnovano1983
Chairman, CEOMag. Stefan Krauter
Osoblje3.000
MrežaMreža u vlasništvu cargo-partnera u zapadnoj, istočnoj i centralnoj Evropi, sjeveroistočnoj Aziji, jugoistočnoj Aziji, indijskom podkontinentu i Sjevernoj Americi

 

1001500

Ukupan broj pošiljki
171000

Skladišni slotovi za palete
EUR 831 mil.

Promet (nekonsolidovani)

Certifikati

 • ISO 9001* & ISO 14001*
 • ISO Pharma*
 • IFS* – International Featured Standard – Food
 • GDP* – Good Distribution Practice
 • NMFTA – SCAC Certificate
 • HQ SEA CTLT – Bond Verification Certificate
 • QEP – Qualified Envirotainer Provider*
 • AEO*

* u pojedinim zemljama

Članstvo u organizacijama

 • FIATA – Međunarodna federacija špediterskih asocijacija
 • IATA – Međunarodna asocijacija za zračni prijevoz
 • ILN – Međunarodna logistička mreža
171000 t

Avionski transport
1831000 t

Pomorski transport
1018000 t

Drumski

Misija i vizija

Trudimo se da postanemo najbolji pružalac informacione logistike na svijetu prateći svoju strast prema inovacijama. Svoju viziju iskazujemo postupajući kao blisko integrisan partner u lancima nabavke naših klijenata kako bismo dodali vrijednost i stalno poboljšavali kvalitet kompletnog procesa.

Misija

Nudimo sveobuhvatan portfolio usluga transporta i info-logistike širom svijeta za širok raspon industrija. Sa više od trećine vijeka posvećenosti i stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, klijentima pružamo detaljne konsultacije i personalizovana rješenja kako bi njihovo poslovanje bilo što uspješnije.

Usklađujemo procese u čitavom lancu snabdijevanja  kako bismo našim klijentima obezbijedili odlučujuću konkurentnu prednost. Na osnovu procesa stalnog poboljšanja naše kompanije, analiziramo svaki aspekt od upravljanja porudžbinama do distribucije kako bismo prepoznali potencijal za optimizaciju, smanjili obim administracije i umanjili troškove procesa.

Ulažemo u kvalitet i inovacije da bismo ostvarili održiv rast i uspjeh zajedno sa svojim klijentima. Ovo obuhvata naša potpuno integrisana IT rešenja, naše brojne međunarodne certifikate i naša značajna ulaganja u održivi prenos i logističke inovacije.

Naši klijenti se oslanjaju na nas uvjereni da ćemo postizati bolje rezultate i uložiti dodatne napore kako bismo premašili njihova očekivanja zato što mi to shvatamo lično.

Vizija

Trudimo se da postanemo najbolji pružalac informacionih logističkih usluga na svijetu prateći svoju strast prema inovacijama i stalno nadograđujući našu veliku stručnost u avionskom, pomorskom i drumskom transportu, upravljanju lancem snabdijevanja  i informacionoj tehnologiji.

Stremimo ekonomskoj, ekološkoj i društvenoj održivosti i dugoročnom razvoju naše kompanije, naših klijenata, naših zaposlenih i naše industrije, usredsređujući se, prije svega, na osiguranje kvaliteta, izvanrednu uslugu i međusobno korisna rješenja.

Pokazujemo svoju viziju postupajući kao istinski integrisan partner u lancima snabdijevanja naših klijenata kako bismo trajno poboljšali kvalitet procesa u čitavom lancu.

Mi ne pričamo prazne priče. Radimo konkretne stvari jer mi to shvatamo lično.

 

Historijat

Kompanija specijalizovana za avio-prevoz osnovana je 1983. godine u Beču i uskoro smo započeli širenje na druga tržišta, uveli druga prevozna sredstva i napravili značajne korake u informacionoj tehnologiji i održivim logističkim rješenjima.

cargo-partner je sastavni dio međunarodne transportne industrije duže od tri decenije.

SAZNAJTE VIŠE

Vrijednosti

Naša korporativna filozofija počiva na ljudskim vrijednostima, usmjerenosti na učinak i aktivnom partnerstvu.

Mi to shvatamo lično - we take it personally

Naš moto „mi to shvatamo lično“ opisuje našu želju da budemo istinski partneri i pouzdani savjetodavci našim klijentima, pri čemu ćemo uložiti dodatni napor i podržati ih na svakom koraku.

Strast prema izvrsnosti- passion for excellence

„Strast prema izvrsnosti“ odnosi se na naš mentalni sklop koji pokreće učinak i na našu snažnu želju da pružimo najbolja moguća rješenja i premašimo očekivanja naših klijenata.

Bolji od drugih - better than others

„Bolji od drugih“ jeste ono što naši klijenti kažu o nama. To odražava rezultate našeg mentalnog sklopa i posvećenosti i svjedoči o našem vrijednom radu, efikasnim procesima i pobjedničkom timskom duhu.