Zotter

Ugovorna logistika / Dodatne usluge / Upravljanje lancem snabdevanja / Drumski transport

Rešenje od vrata do aerodroma od Austrije do Kine na kontrolisanom temperaturnom režimu

“cargo-partner nam pruža brza i ekonomična uvozna rešenja za Kinu. Pažljivo rukovanje, strogi rasporedi i kontrola temperature tokom kompletnog transportnog procesa garancija su da će naše ekskluzivne čokolade zadržati kvalitet sve do krajnjeg odredišta. ”

Alex Shen, Menadžer, Zotter Shanghai
 

Profil kompanije

Čokoladni proizvođač Zotter Schokoladen osnovan 1999. godine u Austriji, tvorac je  čokoladice ručno napravljene. Kompanija proizvodi više od 400 različitih vrsta čokoladnih proizvoda, od kojih su svi organski i EMAS certificirani. Zotter distribuira svoje proizvode na oko 4.000 prodajnih mesta širom sveta, od kojih je 80% u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Pored svoje lokacije u Štajerskoj, Austrija, sa 180 zaposlenih, ujedno ima “Chocolate Theatre” koji danas broji 30 zaposlenih, a otvoren je 2014. godine u Šangaju, Kina.

 

Početak

Nakon neprestano rastućeg uspeha kompanije Zotter u Austriji i ubrzanog porasta potražnje za vrhunskim evropskim specijalitetom u Kini, proizvođač čokolade odlučio je napraviti hrabar korak s otvaranjem „Chocolate Teatra“ u Šangaju 2014. godine. Specijalizovana trgovina, kafić, bioskop i muzej posetiocima  nude niz interaktivnih čokoladnih iskustava. Kako bi osigurao pouzdano i efikasno logističko rešenje za ovaj novi poduhvat, Zotter je trebao iskusnog logističkog pružaoca usluga.

 

Rešenja

cargo-partner od 2014. godine upravlja avio pošiljkama za Zotter Shanghai. Nakon što je preuzeo organizaciju transporta u Austriji ovih gurmanskih čokolada, logističar je takođe preuzeo i organizaciju avionskog  transporta za Kinu, prema strogo definisanom rasporedu. Kako bi se osigurala da ekskluzivne poslastice zadrže svoj kvalitet i ukus sve do svog odredišta, Zotterovi proizvodi transportuju se u kontejnerima s kontrolisanom temperaturom na stalnoj temperaturi od 25 ° C. Transport  je posebno zahtevan u letnjim mesecima, kada se temperatura može povećati na znatno iznad 30 ° C u Austriji i Kini. Čim roba stigne na aerodrom, cargo-partner ih odmah prebacuje u skladište radi održavanja neprekinutog hladnog lanca. Budući da je Zotter čokolada ručno rađena i organska, proizvodi imaju kratak rok trajanja i ponekad ističu u roku od samo nekoliko meseci. Zato cargo-partner uvek bira najbrže letove i brodove što je brže moguće. Zahvaljujući pouzdanoj PRIORITY usluzi cargo-partnera, zagarantovana  je brza isporuka i pažljivo rukovanje osetljivim proizvodima kompanije Zotter.

 

Činjenice

KompanijaZotter Organic Chocolate Shanghai Ltd.
IndustrijaPrehrambene namirnice & lako kvarljiva roba
SedišteAustrija
Broj zaposlenih30 (Zotter Schokoladen Manufaktur: 210 širom sveta)
RešenjaAvio transport / Drumski transport/ Dodatne usluge


Download Case Study - Zotter (90kB)